Завршни испит

Прелиминарни резултати 


Комбиновани-Упуство за прегледаче

Математика-Упуство за прегледаче

Српски језик-Упуство за прегледаче


Поштовани ученици и родитељи,

Обавештавамо вас да ће се завршни испит полагати 23, 24 и 25. јуна 2021. године.

  • Јединствени списак ученика се од петка, 18. 06. 2021. налази у приземљу школе на огласној табли. На њему ћете видети у којој учионици полажете завршни испит.
  • Распоред учионица ћете добити у уторак, 22.06.2021. преко вибер групе од одељењских старешина.
  • У школи ће бити постављени путокази за бројеве учионица.
  • Испит почиње у исто време сва три дана и то у 9:00 и траје до 11:00 часова.
  • У среду, 23.06. 2021. у 9:00 почиње полагање завршног испита из српског језика, за четвртак је предвиђен тест из математике по истој сатници, а за петак је планиран комбиновани тест.
  • Ученици су дужни да у школско двориште дођу у 8:00 како би сви ушли у учионице до 8:30. Најкасније до 8:45 ће се поделити тестови, до 9:00 се попуњавају подаци о ученику.

На завршном испиту је могуће освојити максимум 40 бодова. Тринаест (13) из српског језика и метематике, четрнаест (14) из комбинованог теста.

Максималан број бодова на основу успеха је 60. Он се добија тако што се успех у шестом, седмом и осмом разреду сабере и помножи са четири.

Свима вама који полажете завршни испит желим да покажете максимум знања, желим вам срећу, смиреност и да се упишете у жељене школе.

Част ми је што сте били наши ученици све ове године, а поготово сте били сјајни у овим тешким условима пандемије.

Још једном, пуно среће.

Директор школе

Тони Миливојевић

Документ можете прузети у pdf. формату овде


Обавештење о епидемиолошким мерама за ученике 8. разреда – Пробни завршни испит


Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу-Портал Моја средња школа

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
  2. подношење приговора на резултате завршног испита
  3. подношење електронске листе жеља
  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.

Прва активност на порталу Моја средња школа је доступна за кориснике од 12. априла и намењена је пријављивању полагања пријемних испита за специјализована одељења за ученика са посебним способностима и за средње уметничке школе.

Документ можете преузети у Word формату овде


Пробни завршни испит ће се одржати од 9. 4. – 10. 4. 2021. године.

Математика је предвиђена за 9. 4. 2021. у 12.00 часова.

Српски језик и књижевност се полаже 10. 4. 2021. у 9.00 часова.

Комбиновани тест се ради 10. 4. 2021. у 11.30.

Могућа су померања времена, као и датума. За сада су ово предвиђени термини.

Директор школе
Тони Миливојевић

Сви ученици који заврше oсновну школу и положе завршни испит могу да наставе школовање кроз средњошколско образовање. Поред средњих стручних школа ( медицинска,електротехничка, машинска, техничка школа…) постоје још и гимназијe и уметничке школе. Сви ученици старији од 17 година могу да обаве упис у средњу школу као ванредни ученици, док млађи од 17 година уписују средњу школу као редовни ученици.

Поштовани осмаци,

За Вас смо поставили линк ка сајту srednjeskole.edukacija.rs, који је намењен ђацима за припрему и упис у средње школе.

Сајт је потпуно бесплатан и омогућава ђацима и родитељима боље информисање. На сајту се могу пронаћи све средње школе у Србији, као и припрема за малу матуру у виду онлajн тестова. Сајт тренутно има 21 комбиновани тест из последње збирке за припрему за малу матуру. У плану је израда и тестова за српски језик и књижевност као и математику. Срећно!

Завршни испит који се полаже на крају осмог разреда, предвиђен Законом о основама система образовања и васпитања, први је завршни испит са којим се ученик сусреће током школовања, а има функцију сведочанства о усвајању темељних знања, умења и компетенција током основног образовања.