Библиотека

Место где се учи и ужива

Радно време школске библиотеке
Сваког радног дана од 8.00 до 16.00


Поздрав из библиотеке

Обележили смо Доситејеве дане и научили зашто је потребно читати.

Поздрав пролећу

Ученици 8-1 читају у библиотеци школе

Александра, библиотекарка


ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2024. ГОДИНЕ

Школско такмичење, одржано 2. и 3. априла 2024.године

Као и сваке године и ове, школске 2023/24. наши ученици су се потрудили и активно радили на реализацији Читалачке значке.

Педесет петоро ученика, од првог до четвртог разреда,  је засукало рукаве, наоштрило оловке и дало своје мишљење о прочитаним делима. Кроз дивно илустроване најлепше делове романа, прича и песама у читалачким дневницима,  показали су нам да су уживали док су читали лепе књиге и давали своје мишљење о њима.

Честитамо и захваљујемо се ученицима који су учествовали и драгим колегиницама, члановима жирија.

Дружимо се и следеће година, надамо се у још већем броју.

ЗА ЧИТАЊЕ УВЕК ИМА ВРЕМЕНА. КЊИГАМА СЕ НИКАД НЕ ПОТРОШИ БАТЕРИЈА.

                                                                                                                 Поздрав из библиотеке, Александра

Галерију слика погледајте овде


Читајмо гласно!

28. фебруар 2024. године

Док смо читали гласно све је било јасно! Уз књигу, сунце и другаре уживали смо у акцији „Читајмо гласно“. Да је читање забавно,а књига занимљива показали су нам ученици другог, четвртог, шестог и осмог разреда.

Захваљујемо се наставницима и ученицима на успешно спроведеној акцији.

                  Библиотекарке Александра и Сузана

 

 


ЗИМСКА ИДИЛА У БИБЛИОТЕЦИ

ОВЕ ЗИМЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМО

Галерију слика погледајте овде


Јесен је лепша уз добру књигу.

ОВЕ ЈЕСЕНИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО

 


Дете и књига

Дечија недеља- Велико срце деце Србије, 6.10.2023.године

У оквиру Дечије недеље у библиотеци Школе одржан је час Дете и књига. Часу су присуствовали ученици првог разреда , по четири ученика из сваког одељења.

Кроз кратку презентацију и један интерактивни час ученици су се упознали са лепотом и богатством читања књиге. Уживали су у занимљивостима о књигама и научили шта је библиотека и како се понашамо као чланови библиотеке.

Ученици првог разреда су, као прави и почасни гости, библиотеци на дар донели велики број  дивних књига. И овим путем им се захваљујемо и позивамо их да читамо заједно.

Галерију слика погледајте овде

Библиотекарке, Александра и Сузана


„Од свих ствари највише сам волео књигу.“

Никола Тесла

Наша библиотека је велика и лепа. Имамо преко 14 000 књига и стално растемо. Ученици од првог до осмог разреда воле да буду у библиотеци не само да читају него да раде домаће задатке, вежбају за такмичење, цртају паное, праве предах од напорних часова. У библиотеци се опуштају и скупљају позитивну енергију.

Преко целе године у библиотеци се дешавају неке хуманитарне акције: Један пакетић – много љубави (за Нову годину), сакупљање играчака за вртиће на Косову, помози другу…

Ученици нижих разреда највише воле час у библиотеци, јер тада читамо и анализирамо разне приче, песме, књиге. Ученици воле да трагају по енциклопедијама и проналазе одговоре на постављена питања.

Имамо такмичење „Читалачка значка“ које воле сви они који воле лепу реч и илустрацију. Некада је одзив ученика био много већи, ученици осмог разреда су се поносили што раде Читалачку од првог разреда. Али сада су се времена мало променила, па Читалачку раде углавном ученици од првог до четвртог разреда. У марту је било школско такмичење и на општинско такмичење је прошло 17 ученика. Сви ученици ће бити награђени на крају школске године.

У библиотеци се одржава  и школско такмичење рецитатора. Били су сајмови уџбеника и књига.

Најлепши ученички цртежи красе библиотеку. Понедељком и четвртком су у библиотеци и часови клавира. Све лепе уметности красе нашу библиотеку.

Да би и нове генерације уживале у нашој библиотеци неопходно је да имамо што више интересантних књига. Ево једног лепог задатка за све: поклоните вашој библиотеци неку занимљиву књигу. Сваку књигу коју позајмите трудите се да вратите на време и  неоштећену.

Ваша Александра