Библиотека

Место где се учи и ужива

НОВО РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ од 27.09.2021.

Понедељак: 8-18 часова

Уторак: 8-14 часова

Среда: 8-18 часова

Четвртак: 8-14 часова

Петак: 8-16 часова

НАПОМЕНА: С обзиром да је простор библиотеке у једној од смена и учионица, библиотекари ће у наведено радно време радити у малој зборници на трећем спрату, али само у НЕПАРНОЈ СМЕНИ, том приликом ћемо издавати књиге по заказивању дан раније. У парној смени смо у својим радовним просторијама.

Директор,

Тони Миливојевић

Документ можете преузети у pdf. формату овде


„Од свих ствари највише сам волео књигу.“

Никола Тесла

Наша библиотека је велика и лепа. Имамо преко 14 000 књига и стално растемо. Ученици од првог до осмог разреда воле да буду у библиотеци не само да читају него да раде домаће задатке, вежбају за такмичење, цртају паное, праве предах од напорних часова. У библиотеци се опуштају и скупљају позитивну енергију.

Преко целе године у библиотеци се дешавају неке хуманитарне акције: Један пакетић – много љубави (за Нову годину), сакупљање играчака за вртиће на Косову, помози другу…

Ученици нижих разреда највише воле час у библиотеци, јер тада читамо и анализирамо разне приче, песме, књиге. Ученици воле да трагају по енциклопедијама и проналазе одговоре на постављена питања.

Имамо такмичење „Читалачка значка“ које воле сви они који воле лепу реч и илустрацију. Некада је одзив ученика био много већи, ученици осмог разреда су се поносили што раде Читалачку од првог разреда. Али сада су се времена мало променила, па Читалачку раде углавном ученици од првог до четвртог разреда. У марту је било школско такмичење и на општинско такмичење је прошло 17 ученика. Сви ученици ће бити награђени на крају школске године.

У библиотеци се одржава  и школско такмичење рецитатора. Били су сајмови уџбеника и књига.

Најлепши ученички цртежи красе библиотеку. Понедељком и четвртком су у библиотеци и часови клавира. Све лепе уметности красе нашу библиотеку.

Да би и нове генерације уживале у нашој библиотеци неопходно је да имамо што више интересантних књига. Ево једног лепог задатка за све: поклоните вашој библиотеци неку занимљиву књигу. Сваку књигу коју позајмите трудите се да вратите на време и  неоштећену.

Ваша Александра