Ученици генерације

МАРИЈА БЈЕЛАНОВИЋ VIII5

Ученик генерације за школску 2016/17. годину.

Марија Бјелановић је једна од највреднијих и најбољих ученика у својој генерацији.Увек је спремна да несебично пружи помоћ својим другарима када им је та помоћ потребна. Веома је амбициозна и упорна због чега је постигла пуно успеха и на разним такмичењима. Подједнако  добро јој иду и природне и друштвене науке, што се види по резултатима које је остварила. У седмом разреду се пласирала на три републичка такмичења, из биологије, географије и историје, где је освојила друго место. И ове године пласирала на три републичка такмичења, из историје, географије и српског језика. Марија воли спорт и тренирала је атлетику и одбојку, а такође је учествовала на такмичењима из фудбала са екипом школе и имају лепе резултате. Марија није само наша другарица, она је понос нашег одељења и наше школе. Ђак вредан сваке похвале. Било је право задовољство и изузетна част дружити се свих ових година са Маријом и бити сведок њеног израстања у свестрану и комплетну личност.

ТАМАРА СТОИЉКОВИЋ VIII3

Ученик генерације за школску 2015/16. годину.

Наша другарица Тамара је препознатљива по кикицама и осмеху. Истиче се беспрекорним оценама и спремношћу да увек помогне када затреба. Омиљена је међу друговима. Наставници је хвале. Једна је од најуспешнијих ученика у генерацији, а у вишим разредима то је доказала и на бројним такмичењима. Била је на свим нивоима такмичења и на сваком од њих показала изузетно знање и постигла више него задовољавајуће резултате, а поготово у српском, биологији, енглеском, затим у немачком и географији, где је ове године нашу школу представља на републичком такмичењу и освојила прво (географија) и пето (немачки) место. Поносни смо што је баш она осам година делила са нама и добре и лоше тренутке и верујемо да ће успехе наставити да ниже и у средњој школи.

МАРИЈА КРСТИЋ VIII3

Ученик генерације за школску 2014/15. годину.

Лако је писати о неком ко је увек и у свему најбољи. Таква је Марија Крстић. Најбољи ђак, највише освојених медаља на такмичењима, увек и у свему нај. А каква је као другарица? Најбоља. Увек спремна да помогне, да објасни физику, математику, хемију. На сва наша питања пред писмене и контролне онастрпљиво одговара. Објашњава изнова и изнова. Веома је забавна и свестрана. Са њом можемо да разговарамо о било чему и она ће се увек уклопити у друштво и показати интересовање. Веома је успешна одбојкашица. Наставници је воле, чак су неки изразили жељу да је усвоје. Велика је част бити друг са таквом особом. Она има најбоље особине једног ђака, особе и друга, које треба да буду пример за остале. Њена амбиција је да постане хирург. Знајући је, сигурни смо да ће успети у томе.