Ученици генерације

ЈЕЛЕНА РАЈИЋ  VIII4

Ученик генерације за школску 2020/21. годину

Јелена је најбоља! Она је, не само вредна и марљива, већ и веома добар друг. Несебично помаже и дели знање. Увек са стрпљењем објасни лекцију ако је замолимо. Веома је одговорна, свима се обраћа са поштовањем. Наставници хвале њене лепе манире. Предана је свему што ради, посвећена сваком предмету, без изузетка. Истрајна је и перфекциониста. Њен таленат је свестран: са истом лакоћом решава задатке и претвара цртеж у уметничко дело. Њена радозналост је усмерава ка новим сазнањима и достигнућима. Интересују је подједнако и природне и друштвене науке. Освојила је мноштво награда и учествовала на такмичењима свих нивоа. Школа је поносна на њу, њене успехе и потенцијале.

ИВА РИСТИЋ VIII4

Ученик генерације за школску 2019/20. годину

Најбоља у генерацији – Ива Ристић! И то у јакој конкуренцији. Иву изузетном не чине само успеси на такмичењима, а било их је доста, нити надареност ка природним наука, већ лакоћа с којом разуме свет око себе и с којом се изражава, невероватне за њен узраст. Ивин фонд речи се може мерити са речником гимназијских матураната. Она има веома широко образовање и интересовања су јој бројна. Захваљујући свом таленту и раду постизала је успехе на такмичењима из биологије, хемије, физике и српског језика и привукла пажњу ментора у Истраживачкој станици Петница. Ива ће једног дана бити сјајан лекар. Или научни радник. Или наставник. Шта год да буде њено занимање, обавља ће га боље од других. На своје окружење позитивно утиче. У друштву вршњака одлично је прихваћена, све стиже, увек има времена и никад се не жали. Понекад се и наставници запитају како успева. Занимљиво је да је Иви највећа конкуренција она сама. Сваког дана ова наизглед крхка девојчица ради на себи, научи нешто ново, схвати шта је могло боље, осети задовољство јер је дала свој максимум. Има развијено критичко мишљење, али је и самокритична.  Ива има сјајне организационе и лидерске способности. Поштује ауторитет и правила, али уме да мисли својом главом, начитаном, паметном и радозналом.

НЕМАЊА  СТОЈКОВИЋ VIII3

Ученик генерације за школску 2018/19. годину

Ведрог духа, културан, дружељубив, спонтан, самосталан, истрајан, хуман, поштен, ненаметљив… То је наш Немања, ученик VIII 3, најбољи у генерацији. Другови га хвале, наставници кажу да је задовољство радити с њим. Немања је с лакоћом савладао наставно градиво и стога нас није изненадило његово учешће у многобројним такмичењиа и освојене награде (посебно се истакао у природним наукама). Учествује и у ваннаставним активностима: тренира кик-бокса у „Синђелићу“ и члан је Драмском студију „Огледала“ од трећег разреда основне школе.

ВАЊА МИЛАНОВИЋ

Ученик генерације за школску 2017/18. годину

Није лако изабрати Ђака генерације. Много ученика прође кроз различите нивое такмичења и оствари запажене резултате, али ретки су они који сваке године потврђују свој успех, као Вања. Он је од почетка у шаховској секцији и заједно са још неколико другара, већ осам година држи нашу школу на убедљивом првом месту. Неко ко размишља као шахиста, као што је наш друг Вања, лако може да ниже успехе и из других предмета. У осмом разреду освојио је друго место на Државном такмичењу из биологије и гледајући га, стичемо утисак да му је и то било лако. Вањи није учење све –  он се дружи, смеје, игра игрице као и сви у овом узрасту, помаже друговима око учења и домаћих задатака. Верујемо да ће Вања тек заблистати, да ће остварити још сјајних резултата у средњој школи, открити још неке таленте које сигурно има… А ми ћемо бити поносни што смо делили учионицу са њим!

МАРИЈА БЈЕЛАНОВИЋ VIII5

Ученик генерације за школску 2016/17. годину.

Марија Бјелановић је једна од највреднијих и најбољих ученика у својој генерацији.Увек је спремна да несебично пружи помоћ својим другарима када им је та помоћ потребна. Веома је амбициозна и упорна због чега је постигла пуно успеха и на разним такмичењима. Подједнако  добро јој иду и природне и друштвене науке, што се види по резултатима које је остварила. У седмом разреду се пласирала на три републичка такмичења, из биологије, географије и историје, где је освојила друго место. И ове године пласирала на три републичка такмичења, из историје, географије и српског језика. Марија воли спорт и тренирала је атлетику и одбојку, а такође је учествовала на такмичењима из фудбала са екипом школе и имају лепе резултате. Марија није само наша другарица, она је понос нашег одељења и наше школе. Ђак вредан сваке похвале. Било је право задовољство и изузетна част дружити се свих ових година са Маријом и бити сведок њеног израстања у свестрану и комплетну личност.

ТАМАРА СТОИЉКОВИЋ VIII3

Ученик генерације за школску 2015/16. годину.

Наша другарица Тамара је препознатљива по кикицама и осмеху. Истиче се беспрекорним оценама и спремношћу да увек помогне када затреба. Омиљена је међу друговима. Наставници је хвале. Једна је од најуспешнијих ученика у генерацији, а у вишим разредима то је доказала и на бројним такмичењима. Била је на свим нивоима такмичења и на сваком од њих показала изузетно знање и постигла више него задовољавајуће резултате, а поготово у српском, биологији, енглеском, затим у немачком и географији, где је ове године нашу школу представља на републичком такмичењу и освојила прво (географија) и пето (немачки) место. Поносни смо што је баш она осам година делила са нама и добре и лоше тренутке и верујемо да ће успехе наставити да ниже и у средњој школи.

МАРИЈА КРСТИЋ VIII3

Ученик генерације за школску 2014/15. годину.

Лако је писати о неком ко је увек и у свему најбољи. Таква је Марија Крстић. Најбољи ђак, највише освојених медаља на такмичењима, увек и у свему нај. А каква је као другарица? Најбоља. Увек спремна да помогне, да објасни физику, математику, хемију. На сва наша питања пред писмене и контролне онастрпљиво одговара. Објашњава изнова и изнова. Веома је забавна и свестрана. Са њом можемо да разговарамо о било чему и она ће се увек уклопити у друштво и показати интересовање. Веома је успешна одбојкашица. Наставници је воле, чак су неки изразили жељу да је усвоје. Велика је част бити друг са таквом особом. Она има најбоље особине једног ђака, особе и друга, које треба да буду пример за остале. Њена амбиција је да постане хирург. Знајући је, сигурни смо да ће успети у томе.